Dikult Magasins Oppsummering av 2017

Skribentene våre er slitne etter å ha skrevet mange artikler (og eksamensoppgaver), så nå tar vi juleferie. I mellomtiden ønsker vi å ta en liten kikk tilbake på året som har gått.

Dikult Magasin publiserte sin førte artikkel 29. Mars i år: kronikken Filterboblen inntar Rema 1000. Siden da har vi publisert 62 artikler med stoff om teknologi og underholdning i det digitale samfunnet. Vår mest leste artikkel er Holbergdebatten 2017: Hva kan folk forvente?, og vår Valgguide for de digitale og den tilhørende partitesten ble en mye omdiskutert artikkel.

Robot og kvinne i arbeidsituasjon

Det kanskje største temaet vi har dekket i Dikult Magasin er roboter og kunstig intelligens. Det har vært et spennende år for våre mekaniske og digitale venner. Domino’s har testet ut levering av pizza med robot, en kunstig intelligens har vunnet over verdens beste sjakkcomputer og verdens første politirobot er satt i tjeneste. Også har vi den sørgelige historien om mannen som ble arrestert for vold mot en robot. Et gjennomgående tema har vært hvordan samfunnet skal takle den kommende kunstig intelligens-revolusjonen, og det kanskje viktigste temaet er hva som skal skje med alle arbeidsplassene robotene tar over. Derfor var det svært interessant å skrive om nettstedet der du kan finne ut om jobben din kommer til å bli tatt over av roboter.

På underholdningsfronten har det vært flere viktige nyheter. XBox-sjefen har foreslått abonnement på spill, Facebook har lansert TV-satsing og Star Wars-fansen ønsker å frata EA rettighetene til å produsere Star Wars-spill. Ellers gleder vi oss til Red Dead Redemption 2, vi synes The Circle var en skuffende film og spillet ARK: Survival Evolved er et veldig underholdende spill. Og for de som måtte ønske seg en liten boks som gjør TV’en din litt smartere til jul, så vant Apple TV vår test av Apple TV og Chromecast.

Årets jubileer er Hashtagen (10 år) og SMS (25 år). Gratulerer!

Til slutt vil vi i redaksjonen si at det har vært en glede å bringe dere interessante nyhetssaker om det digitale samfunnet det siste året, og vi ser frem til å fortsette med det i 2018.

God Jul, og godt nytt år!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*