Test: Viaplay

viaplay logo
Foto: Viaplay

De satser på skandinavisk innhold, i tillegg til variert underholdning. Vi tester strømmetjenesten til Viaplay.

Modern Times Group har lenge vært kjent for kanaler som TV3 og Viasat. Med Viaplay har de tatt mye av innholdet fra TV over til nett. Et vanlig abonnement koster 119kr per måned, over et år blir det 1 428kr. De tilbyr også en måned kostnadsfritt uten binding. Viaplay har også andre pakker som inkluderer film og serier i tillegg til sport.

Tilgjengelig på: Nettleser, Android, Apple TV, iOS, Chromecast, Konsoll, Android TV, Smart TV.

Viaplay Forsiden
Viaplay forsiden (Foto: Dikult Magasin)

Design og brukervennlighet

Forsiden til nettleser-versjonen av Viaplay viser noen av de mest populære og nyeste filmene og seriene som er tilgjengelig. Under er det kategorier for innhold som man nylig har sett på, hva andre ser på akkurat nå, filmer som nylig er lagt til, og en toppliste. Filmer, serier og episoder man planlegger å se senere eller legge til som favoritter kan stjernemarkeres. Listen over stjernemarkeringer er plassert litt langt nede på forsiden og hadde passet bedre om den var lenger oppe, men man kan raskt få tilgang til denne ved å trykke på brukernavnet øverst på siden. Ved å plassere piltasten over innholdet på forsiden får man raskt opp ekstra informasjon om filmen eller episoden som synopsis, IMDb rating og stjernemarkering. Man kan også klikke seg videre til hovedsiden for serien eller filmen, noe som er veldig hjelpsomt.

Man har flere metoder for å finne frem til alle tilgjengelige filmer og serier. Den første er å trykke på filmer og serier øverst på siden. Her velger man ‘Velg kategori’ og finner nederst muligheten til å få vist alt. Noen kategorier har også en ‘Vis flere’-link som tar deg videre til alle filmene og seriene rangert etter den spesifikke kategorien. Herfra kan man velge en ny måte å rangere dem på som etter popularitet, nylig tillagt og høyest rating. Denne funksjonen er veldig lett å finne frem og god å ha når man trenger en oversikt over hvilke innhold som er nytt eller høyest rangert.

Viaplay filmside
Filmsiden (Foto: Dikult Magasin)

Viaplay er oversiktlig og svært brukervennlig. Det skal sies at Viaplay har tidligere hatt flere filmer med høy rating, men disse har utgått. Filmkatalogen deres er dermed ikke like god som den har vært før. Viaplays største problem er derimot den høye månedsprisen for et vanlig abonnement. 119 Kr er litt mye med tanke på at utvalget av filmer tidligere har vært mye bedre og da var prisen billigere også.

Viaplay gir også kundene muligheten til å se hvilke nye titler som kommer til strømming og butikken (store). I Viaplay-butikken kan man kjøpe og leie filmer. Utvalget her er bedre enn det vanlige abonnementet, men det koster.

Man kan ha opptil fire enheter registrert på en konto, men kun to enheter kan spille av innhold samtidig. En ulempe er at Viaplay ikke lar deg slette kontonummeret selv om du ikke har et aktivt abonnement. Dette kan være en irritasjon for personer som ikke liker å ha slik informasjon lagret. Appen for iPhone og iPad er rask og like oversiktlig som for nettleser.

viaplay serieside
Seriesiden med de nyeste episodene (Foto: Dikult Magasin)

 

Hva er verdt å få med seg? 

Her er noen av mine Viaplay anbefalinger.

Filmer

I, Robot (2004)

I, Robot
(Foto: 20th Century Fox)

Regi: Alex Proyas
Sjanger: Action, Science fiction
Med: Will Smith, Alan Tudyk, Bridget Moynahan

Politimannen Del Spooner (Will Smith) lever i en fremtid med kunstig intelligens og roboter han misliker sterkt. Da en vitenskapsmann blir funnet død mistenkes det at en robot står bak ugjerningen. Spooner tar saken og er fast bestemt på å bevise at roboter er farlige. En av Will Smith sine bedre filmer.

IMDB

Memento (2000)

Memento
(Foto: Newmarket)

Regi: Christopher Nolan
Sjanger: Thriller
Med: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Leonard Shelby (Guy Pearce) lider av en spesiell type hukommelsestap som gjør at han ikke kan skape nye minner. Samtidig leter han etter personen som tok livet av kona hans. Filmen blir fortalt i en omvendt kronologisk rekkefølge, der den starter med slutten og går bakover i tid. Debutfilmen til Christopher Nolan (Dark Knight, Inception, Interstellar).

IMDB

 

The Hurt locker (2008)

The Hurt Locker
(Foto: Summit Entertainment)

Regi: Kathryn Bigelow
Sjanger: Drama, Krig
Med: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty

Etter at en lagleder for et bombe-desarmeringsteam blir drept under et oppdrag, blir oversersjant William James (Jeremy Renner) stasjonert som den nye lederen. Mens laget teller ned dagene til de skal hjem, tar James større og større risikoer under oppdragene, noe som får konsekvenser for resten av laget. Filmen vant en mengde Oscar priser i 2010, inkludert beste film og regissør.

IMDB

 

Prisoners (2013)

Prisoners
(Foto: Warner Bros. Pictures)

Regi: Denis Villeneuve
Sjanger: Thriller
Med: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Maria Bello

Etter at datteren og en venninne blir bortført tyr en far til drastiske midler for å finne dem. Veldig intens og spennende, med svært gode skuespillerprestasjoner fra Hugh Jackman og Jake Gyllenhaal. Regissert av Denis Villenueve som laget Arrival, Sicario og Blade Runner 2049.

IMDB

The Revenant (2015)

The Revenant
(Foto: 20th Century Fox)

Regi: Alejandro Inarritu
Sjanger: Drama, Eventyr
Med: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

En gruppe pelsjegere reiser gjennom ukjent territorium da de blir angrepet av indianere. Jegeren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) blir senere angrepet av en bjørn og etterlatt for å dø, men mot alle odds overlever han. En opplevelse av en film med strålende skuespill, landskap og filming. The Revenant vant flere Oscar-priser, inkludert Leos etterlengtede “Beste mannlige hovedrolle”.

IMDB

Serier

Mr. Robot (2015- )

Mr. Robot
(Foto: NBCUniversal Television Distribution)

Sesonger: 2
Episoder: 22

Elliot (Rami Malek) er programmerer ved dag og hacker ved natt. Da han møter den mystiske personen som kaller seg Mr. Robot blir han involvert i en aksjon som skal ramme selskapet E Corp. En underholdende kombinasjon av digital kultur og paranoia.

IMDB

24 (2001- 2010, 2014)

24
(Foto: 20th Century Fox Television)

Sesonger: 9
Episoder: 204

En serie nærmest skapt for binging ledet av den amerikanske agenten Jack Bauer (Kiefer Sutherland). Hver sesong utspiller seg over et døgn med 24 episoder der Jack må ofre alt og alle for å stoppe samtlige terrorangrep.

IMDB

Prison Break (2005- 2009, 2017)

Prison Break
(Foto: 20th Century Fox Television)

Sesonger: 5
Episoder: 90

Lincoln Burrows (Dominic Purcell) blir dømt for et mord han ikke har begått. Hans bror, Michael Scofield (Wentworth Miller), legger en utrolig plan for å bryte ham ut som innebærer at han selv også må i fengsel. Svært fengslende og en binge-klassiker.

IMDB


Futurama (1999- 2003, 2008- 2013)

Futurama
(Foto: 20th Century Fox Television)

Sesonger: 7
Episoder: 140

Pizzabudet Philip Fry blir fryst ned på nyttårsaften 1999 og våkner opp tusen år senere til en svært annerledes verden. En serie mye humor og interessante teknologiske oppfinnelser, men også mange følelsesladde episoder. I en tid der South Park og Family Guy har stor popularitet er det lett å glemme Futurama, men den er absolutt verdt å anbefale.

IMDB

South Park (1997- )

South Park
(Foto: Viacom Media Networks)

Sesonger: 21
Episoder: 287

Følger fire fjerdeklassinger fra byen South Park, Colorado mens en rekke merkelige ting oppstår. En serie som egentlig ikke trenger å introduseres. Veldig underholdende med en god dose parodi og satire. De eldre sesongene er i aller høyeste grad verdt et gjensyn, men de nyere sesongene har også sine øyeblikk.

IMDB

 

Pris: 3/6
Design: 5/6
Brukervennlighet: 5/6
Innhold: 4/6

Viaplay har et godt design og en grei katalog med innhold, men en litt høy månedspris trekker ned.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*