Halvparten av gratis-apper rettet mot barn samler ulovlig informasjon

Forskere har funnet at over halvparten av gratis Android-apper rettet mot barn bryter med den Amerikanske lovgivningen Children’s Online Privacy Protection Act.

Den Amerikanske loven skal beskytte barn under 13 år mot reklame og innsamling av privat informasjon. Men mange gratis-apper som er rettet mot barn, inkludert apper fra Disney, er funnet å bryte med loven.

Forskerne undersøkte 5 855 apper i Google Play Store, og over 3000 av disse samler inn data om barn. 256 av dem samlet inn lokalisasjons-data. Eksempler på annen data som blir samlet inn om barn er navn, telefonnummer og epost-adresse.

Forskerne hadde ikke tilgang til apper på Apple-produkter. Talspersoner fra Google og Disney har uttalt at de tar barns personvern på alvor. Men mens Google uttaler at de undersøker saken, ser Disney ut til å være trygge på at de opererer innenfor lovverket.

 

Kilder: VG, The Independent, Reyes et al.

 

Om Magnus Andre Knustad 41 artikler
Ansvarlig redaktør for Dikult Magasin. Studerer mastergrad i Digital Kultur, UiB.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*